קורונה בפריז - יומן בשלושה קולות #17

דורון גרוסמן
שני 27 ליולי · 2 דקות קריאה

1.04.20

והפסקול היומי https://www.youtube.com/watch?v=f4it9vK6G7o

יום 17 - דפוק וזרוק בפריז
 

לרשומה הקודמת         לרשומה הבאה
 



דיסקליימר: הכתוב מטה אינו תיעוד נאמן של המציאות. הוא בקושי תיעוד, ויותר סיפור ומקור לשחרור קיטור. ולגבי נאמנות- צריך לשאול את מאהבותיו. אין לקבל החלטות כלכליות או בריאותיות לפי הכתוב בו.
 



חומץ או יין?

אם הייתי פוגש אתכם ברחוב ושואל "חומץ או יין?" סתם כך, בלי הסבר, במנותק מכל הקשר, מה הייתם עונים?
אני בטוח שרובכם הייתם עונים "יין". 
אין ספק שהייתם עונים יין- יין הוא אחיו המוצלח של החומץ. הוא מתוק יותר, רך יותר, מפתה הרבה הרבה יותר. יש לו צבע עשיר יותר, הוא גם עולה יותר, ואם כבר נשפך משהו על הבגד, או השולחן, עדיף כבר ריחו המתקתק של היין מאשר סרחונו של החומץ שאינו מסרב לעזוב.

אבל האמת היא שאם היין קיבל את היופי, החומץ, ודווקא הוא, קיבל את האופי. הוא האח המוכשר. החומץ הוא ישר, ואינו משקר (או משכר, על פי רוב) הוא מספר את האמת נכוחה. הוא קשה יותר להפקה -שהרי חומץ אינו אלא יין שתסס שוב בתנאים הנכונים. ניתן אף להשתמש בו לניקוי. ובכמות הנכונה משדרג כל דבר, מסלט ועד לבשר. אפילו יין. 

העולם השתנה, לטוב או לרע עוד מוקדם לדעתם, אבל כמו בכל מעבר פאזה השינוי קורה בפתאומיות. אנשים רבים נפגעו ועוד ייפגעו, הוירוס הזה כנראה לא ייכחד מהעולם ואנחנו נשמע עליו עוד שנים רבות. עוד לפני שהבוקר יאיר נחצה את מליון המקרים הידועים. ואנחנו? פשוט נאלץ להסתגל למציאות הזו. כרגע רובנו לא חושבים על זה, אנחנו עסוקים בלהמתין, שהסגר ייגמר, שנחזור לשגרה המוכרת שלנו. אבל השגרה הזו כבר לא תחזור, היא תתחלף באחרת. השאלה היחידה היא באיזו

יודעים מה הדבר הכי טוב בחומץ?
חומץ הוא ההזדמנות השניה של היין.

************************************
ובשולי הדברים - מזכיר לכולם להתקשר לחברים, קרובים בייחוד המבוגרים שבהם. 
אי אפשר לבוא לבקר אולי, אבל אפשר לקפוץ למסך ולומר שלום. אין תרוצים, רובכם לא עסוקים באמת.
*****************************

בתמונה- הזדמנות שניה 



נכתב על ידי
דורון גרוסמן
כותב מגרה מקצועי.
היה הראשון לפרגן
הדף נקרא שבע פעמים
רוצה להגיב? התחבר


הירשמו עכשיו לדף!
מבטיחים לא לשלוח ספאם במייל,
רק סיפורים ושירים.

כניסה מהווה הסכמה לתנאי השימוש